Inspiratiesessies ochtend

In de ochtend (11:15-12:15 uur) kunt u kiezen uit acht verschillende Inspiratiesessie met partners uit ons netwerk. Zij maken u deelgenoot van hun (praktijk)ervaring en geven waardevolle tips.

 

Sociaal Hospitaal: begrijpelijke zorg voor gecompliceerde huishoudens

 

Sprekers

Eelke Blokker (Sociaal Hospitaal, Instituut voor Publieke Waarden) en Nienke Schlette (actieonderzoeker, Instituut voor Publieke Waarden)

Inhoud

In Nederland wonen 100.000 gezinnen die meer problemen hebben dan ze kunnen tellen. Onder het motto ‘we fixen het’, helpt het Sociaal Hospitaal deze complexe huishoudens met de zo belangrijke eerste stappen in de goede richting. Voordat er ergere dingen gebeuren.

 

Hoe houd je energie in je netwerk?

 

Sprekers

Daan Bultje (directeur, Healthy Ageing Network Northern Netherlands) en Nicole van Loy (directeur, coöperatie Zelfzorg Ondersteund)

Inhoud

Vanuit zowel landelijke als regionale ervaring gaan we in op de essentie van netwerken. Met een gemeenschappelijk doel.  Hoe zet je succesvol een netwerk op? En wat vormt de motor achter het netwerk? Hoe houd je er de energie in?

 

Vitaal werken en leren in het groen

 

Sprekers

Erna van der Wiel (senior adviseur, Staatsbosbeheer), Michel Jehae (adviseur communicatie, Staatsbosbeheer), Dennis Benedictus (teamleider Sudeast-Fryslân/Jubbega, Staatsbosbeheer), Marieke Peppelman (directeur, Helicon Opleidingen/Apeldoorn

Inhoud

Over samenwerking in de driehoek ondernemers-overheid-onderwijs en participatie in de samenleving: met opvallende leer-werk trajecten (mbo/vso) in een prachtige, prikkelarme omgeving, slaan we drie vliegen in één klap: meer kans op een groene banen voor geletterde en gezonde jongeren! 

 

Jouw welbevinden doet er toe: een innovatieve aanpak van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit

 

Sprekers

Yvonne van den Berg (Human Capital programma manager, Philips Lighting)

Inhoud

Leer van de aanpak van Philips Lighting voor gezond werken: de juiste uitgangspunten, van curatief naar preventie, samen organiseren (met verzekeraar en arbodienst), een programmaoverzicht en speerpunten.

 

Voedselsoevereiniteit en gezondheid: regel het samen

 

Sprekers

Estella Franssen (projectmanager Zakelijke Markt - Ulebelt  Centrum Milieu en Natuureducatie Deventer)

Inhoud

Een voedselcoöperatie is een mooie manier om verantwoordelijkheid te nemen voor wat je eet. De Ulebelt stimuleert en ondersteunt burgers in heel Overijssel om samen rechtstreeks bij boeren uit de buurt hun eten in te kopen. Hoe gaat dat in de praktijk en wat levert dat op voor hun gezondheid?

 

Werken aan gezondere leefomgeving: durf het samen te doen! 

 

Sprekers

Theo van Alphen (senior adviseur Gezonde Leefomgeving, RIVM)

Inhoud

Hoe kan je met stakeholders uit verschillende domeinen bijdragen aan een gezondere leefomgeving? We zoomen in op de GO! Utrecht aanpak die de kansen inventariseert. Wat zijn cruciale stappen van inventarisatie naar durven doen?

 

Naar een gezonde en stimulerende omgeving voor leren en werken

 

Sprekers

Jan Bouwens (Teamleider Health Promotion & Perfomance, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) met de Gezonde School (spreker volgt)

Inhoud

Sessie over het concept van de Gezonde school en Gezond HBO. We gaan in op de aanpak, praktijkvoorbeelden bij scholen en een gezamenlijke onderzoeksagenda. Vanuit samenhang werken we zo aan thema's zoals welbevinden, bewegen, leefstijl, veiligheid, gezonde werkplek.

 

Blik over de grens: het IJslands model

 

Sprekers

Ninette van Hasselt (Programmahoofd Jongeren en Riskant Gedrag, Trimbos Instituut) en Jeroen de Greeff (adviseur, Programma Jongeren en Riskant Gedrag)

Inhoud

Inspiratiesessie over hoe IJslandse tieners de drank, wiet en sigaretten lieten staan en gingen sporten, en wat andere landen kunnen leren van dit succesverhaal. Is IJsland hét gidsland op het terrein van drank- en drugspreventie onder jongeren?

 

De Inspiratiesessies geven mooi de kracht van Alles is gezondheid… weer: we zijn een breed lerend netwerk en u hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.

 

Deel mee: #AIG2018