Inspiratiesessies middag

In de middag (15:00-16:00 uur) kunt u kiezen uit acht verschillende Inspiratiesessie met partners uit ons netwerk. Zij maken u deelgenoot van hun (praktijk)ervaring en geven waardevolle tips.

 

Gezond in het groen!

 

Sprekers

Marjolein Kloek (Adviseur Groene Metropool, Groen en Gezondheid en Diversiteit, Staatsbosbeheer), Rutger de Graaf (IVN) en Rob Meijers (LandschappenNL)

Inhoud

Buiten zijn in het groen heeft voordelen voor fysiek en mentaal welzijn. Toch komen we veel minder buiten dan we eigenlijk zouden willen. Hoe brengen daar verandering in? Sessie over de relatie tussen natuur en (preventieve) gezondheid.

 

Aanpak gezondheidsvaardigheden en laaggeletterdheid in het ziekenhuis

 

Sprekers

Adam de Jong (Senior beleidsmedewerker, Ministerie VWS/Stichting Lezen en Schrijven), Lara ten Bosch (Senior communicatieadviseur, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) en Jeanine van der Giessen-van der Doelen (onderzoeker Divisie Biomedische Genetica, UMC Utrecht)

Inhoud

Ziekenhuizen delen wat wel/niet werkt om te komen tot een structurele aanpak van laaggeletterdheid. Met speciale aandacht voor draagvlak bij het bestuur en inbedding in beleid. Ook gaan we na hoe Stichting Lezen & Schrijven kan ondersteunen.

 

Sterk in je werk

 

Sprekers

Tristan Garos en Twan van Geldere (adviseurs Vitaliteit en Talent, Amphia Ziekenhuis)

Inhoud

Leer van het uitnodigende en gevarieerde vitaliteitsprogramma voor medewerkers van het Amphia ziekenhuis in Breda. In sneltreinvaart nemen wij u mee van opbouw, implementatie naar uiteindelijk de praktijk.

 

Child Friendly Cities: 'Jong Hoogeveen heeft de toekomst'

 

Sprekers

Harold Wassink (teamleider sportfunctionarissen, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen’)

Inhoud

Gemeenten willen een kind- en gezinsvriendelijke leefomgeving. In Hoogeveen pakken ze dat op een slimme en innovatieve manier aan. Verneem alle ins & out van hun positieve en innovatieve jeugdbeleid uit eerste hand.

 

Beter samenspel tussen gemeenten en zorgverzekeraars loont!

 

Sprekers

Monique Peltenburg (adviseur/secretaris, Netwerk Directeuren Sociaal Domein)

Inhoud

Samenwerking tussen gemeenten en zorgverzekeraars is nodig voor transformatie in het sociaal domein. Dit geldt voor ouderenzorg, passende zorg en ondersteuning van ggz-cliënten en de preventieagenda. We zetten de kansrijke stappen op een rij. 

 

Menselijke Maat: lerende omgeving tussen gemeenten en aanbieders.

 

Sprekers

Gertia Hemminga (adviseur, onderzoeks- en adviesbureau Arcon) en Marlou Sommer (adviseur, Menselijke Maat)

Inhoud

Menselijke Maat zet in op een lerende omgeving, tussen gemeenten en aanbieders. Hiermee faciliteren we de transformatie van Klacht naar Kracht. Benieuwd hoe wij dat doen? Ervaar het zelf tijdens deze workshop.

 

Who Cares: nieuwe vormen van wonen, zorg, en ondersteuning

 

Sprekers

Marcel van Heck (adviseur Atelier Rijksbouwmeester/Rijksvastgoedbedrijf) en Rutger Oolbekkink (architect, INBO architecten)

Inhoud

De ontwerpprijsvraag Who Cares is een bron van inspiratie voor andere woonwijken. We gaan in op de resultaten: hoe kunnen we innovatieve concepten een vervolg geven? Hoe kunnen wijken sneller inspelen op veranderende woonwensen en demografische ontwikkelingen?

 

Blik over de grens: Revolutie in Preventie: Cuba!

 

Sprekers

Paul Jonas (MD MSc, stafdocent huisartsgeneeskunde, afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde, LUMC), dr. Niubel Diaz Padilla PhD (donorarts KNMG, Focusgroep Cuba) en Mark Koster (huisarts, tropenarts en voorzitter Focusgroep Cuba) 

Inhoud

In Cuba weten ze al 50 jaar: voorkómen is beter dan genezen. Voor de helft van de kosten dezelfde gezondheidsuitkomsten. Onze heilige huisjes sneuvelen. Kom, neem een kijkje in de Cubaanse preventiekeuken en praat mee over wat ook in Nederland toepasbaar is.

 

De Inspiratiesessies geven mooi de kracht van Alles is gezondheid… weer: we zijn een breed lerend netwerk en u hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.